Borneo's Børnehjælp

Borneo's Børnehjælp

Pamol

Se disse fantastiske billeder fra vores projekt på Borneo.

Vi har for tiden 100 skoler med ca 8500 elever. Hvis du vil støtte vores arbejde kan du sende penge ind på vores konto i Nordea.

Kontnummer og afdeling finder du på vores hjemmeside.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidste Nyt !!

Hej Peter
Nu er det en uge siden vi tog afsted og det har været ualmindelig let at være her. Vi er blevet hjulpet igennem det hele af alle miulige personer. Nestor har været en meget god guide for os i Tomanngong. Vi blev kørt derud allerede fredg aften, hvor vi var ualmindelig
Borneo's Børnehjælp
Pers film fra Malaysia
trætte efter næsten ingen søvn i løbet af de 2 ½ døgn flyveturen tog. Det var Ruperto der hentede os, og han afleverede os i Lahad Datu på hovedkontoret. Her mødtes vi med Torben og Roslyn, Eva og Nestor. Nestor tog os ud til Tomanggong, en tur der gik gennem junglen på veje der, der fik os rystet godt sammen. Det tog 3 timer at komme derud og vi blev inviteret hjem til Nestor og fik også hilst på hans kone og mange børn. De første to dage var week end dage og de blev brugt til at få hvilet lidt ud og komme rundt og få hilst på Mr. Daniel Lo og Kamis, head manager over Tomanggong district og manageren over Tomanggong estate. Vi var også rundt og bare kigge. Om mandagen var vi på vores første skolebesøg, det gik vel ok med vores oplæg og rigtig godt med at få et indblik i deres skoledag. Tirsdag var vi rundt på 3 skoler - Tabin, Tagas og Ladang. Om tirsdagen efter skolebesøgene kørte vi tilbage til Lahad Datu. Her har vi været i to dage og har besøgt indtil nu 4 byskoler. Den sidste idag lå i et meget fattigt kvarter - det gør de alle, men det her var vel nærmest slum - Serezo tror jeg skolen hed. Udenfor løb en masse andre børn rundt, som var meget nysgerrige på, hvad der foregik derinde. Dagene går hurtigt - programmet med at nå mange skoler er godt, men det bliver forholdvist overfladisk- men det er meget intenst og vi får rigtig mange indtryk. Vi har fået diverse optrædender fra eleverne, både korsang, hip hop dans, tradionel dans, digtoplæsning og altid en goddag og farvelhilst indøvet i kor på engelsk.
Vi har også meget tid til os selv, har bl.a. været nede og se fiskemarkedet i Lahad Datu, hvilket er en oplevelse i sig selv. Alle de forskelligartede fisk, der ligger sat til salg og så slagtes de på stedet. Man får her en rigtig god fornemmelse af det liv der må være i havet lige uden for.
For at vende tilbage til skolerne og skolebesøgene og det jeg skrev om at det bliver overfladisk. Vi får nogle gode billeder og Steen optager ind i mellem film og vi kan da også gennemskue skoleskema og undervisningsmetoder. Men det er lidt svært at få historier hæftet på børnene, vi har i hvert fald endnu ikke fundet en metode. Det virker akavet at interviewe børnene og jeg tror heller ikke de den vej kan fortælle os så meget. Vi har snakket om at høre børnene i klasserne, efter vi har fortalt om os selv, selv om det det måske kan blive lidt uoverskueligt, de sidder jo tit mere end 50 i en klasse. Ellers så tror jeg det bliver rigtig godt det vi er i gang med.
 
KH
Per og Steen


Donec nec libero.